Ultrasone wasdroger droogt kleding snel en energiezuinig

wasdroger

15-08-2016 18:30 | Door: Fitria Jelyta

Amerikaanse wetenschappers ontwikkelen technologie die gebruikmaakt van ultrasone golven om gewassen kleding binnen 20 minuten te drogen met minder energie.

Voor de ontwikkeling van de ultrasone wasdroger werken de wetenschappers van het Oak Ridge National Laboratory samen met de U.S. Department of Energy. De technologie maakt gebruik van zeer hoogfrequente trillingen, oftewel ultrasone golven, en omvormers die uit beweging elektriciteit genereren.

Volgens de wetenschappers kan het prototype van de droger gewassen kleding binnen 20 minuten drogen met 70 procent minder elektriciteit dan traditionele elektrische wasdrogers. De technologie blijkt zelfs op kamertemperatuur gewassen kleding te kunnen drogen. Daarbij laat de droger een koude mist los in plaats van warme lucht, zoals bij conventionele wasdrogers.

De wetenschappers zien kansen om de technologie te verbeteren en de koude mist die het apparaat loslaat in te zetten om minder water te gebruiken bij het wassen van de kleding. Samen met het merk GE Appliances van General Electric werken de onderzoekers aan de verdere ontwikkeling van de energiezuinige wasdroger. 

Bekijk hier hoe de ultrasone wasdroger werkt: 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: U.S. Department of Energy, Treehugger | Foto: del mich via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra