DHL geeft inzicht in CO2-uitstoot van consument

DHL geeft inzicht in CO2-uitstoot van consument

04-10-2013 12:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Koeriersbedrijf DHL lanceert een nieuwe functie waarbij consumenten inzicht krijgen in de uitstoot van broeikasgassen per verzonden pakket.

Vanaf 1 oktober is het mogelijk voor klanten om vanaf elk apparaat verbonden met het internet de milieu-impact van hun zendingen te bekijken. DHL is hiermee het eerste bedrijf dat een dergelijk groen systeem invoert. Door hun unieke verzendcode in te voeren op de DHL Track & Trace-website krijgen mensen de effecten op het milieu te zien.

Volgens Roger Crook, CEO van DHL, kan het invoeren van de functie ook voordelig uitpakken in de concurrentie met andere koeriersbedrijven.

Of klanten ook de keuze krijgen tussen meer en minder milieuvriendelijke opties van verzenden is niet bekend.

 

Groene diensten

 

DHL biedt meerdere groene diensten aan zoals milieurapporten, een visueel middel voor een efficiënt vraag- en aanbodnetwerk en klantgerichte optimalisatieprojecten. Vorig jaar is het koeriersbedrijf ook transparantie in CO2-uitstoot gaan verschaffen voor Amerikaanse importeurs en exporteurs.

 

Bron: Environmentalleader

Foto: afagen via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra