8.000 zonnepanelen voorzien Snowworld van groene stroom

Ski

26-08-2016 10:26 | Door: Fitria Jelyta

Snowworld investeert in 8.000 zonnepanelen op de daken van zijn indoorskibanen. Hiermee zegt het concern het grootste zonnestroomproject van de Nederlandse leisure-industrie te realiseren.

De zonnepanelen komen op de daken van de indoorskibanen in Zoetermeer en Landgraaf. Voor dit project heeft Snowworld een contract ondertekend met energieleverancier Essent, die met zijn bedrijf Indi Energie bijdraagt aan de ontwikkeling en realisatie van grootschalige zonnestroomprojecten.

Het geïnstalleerd vermogen van de panelen bedraagt volgens Snowworld 2,1 megawattpiek. Dit is voldoende om de energiebehoefte van zeshonderd huishoudens duurzaam op te wekken. Snowworld zal gedurende vijftien jaar de opgewekte stroom afnemen.

Dit jaar verwacht het concern de zonnepanelen in Zoetermeer te plaatsen, waarna Landgraaf in het voorjaar van 2017 volgt.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Snowworld | Foto: Public Domain via Pixabay (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra