Verhuurder krijgt vergoeding voor nul op de meter-renovaties

31-08-2016 13:30 | Door: Hidde Middelweerd

Verhuurders die hun woningen renoveren naar nul op de meter-woningen, mogen vanaf 1 september een energieprestatievergoeding vragen aan hun huurders. Door deze vergoeding verdienen verhuurders de investeringen, die nodig zijn om een woning duurzaam te renoveren, sneller terug.

De wet, een initiatief van ministers Blok (Wonen en Rijksdienst) en Van der Steur (Veiligheid en Justitie), is morgen van kracht. Dit meldt de Rijksoverheid in een persbericht.

Voorwaarde voor de energieprestatievergoeding is dat het huis in kwestie zoveel duurzame energie opwekt dat er elektriciteit terug geleverd wordt aan het net.

Nul op de meter

Door de energieprestatievergoeding weten verhuurders zeker dat ze een deel van hun investeringen terug verdienen. Het verschaft de huurder daarnaast meer duidelijkheid over de woonlasten. Huurders gaan overigens niet meer betalen door de vergoeding. Deze moet namelijk in lijn zijn met de hoeveelheid energiekosten die ze besparen door de nul op de meter-renovaties.

Energieprestatievergoeding

Over de precieze hoogte van de energieprestatievergoeding moeten verhuurder en huurder en het gezamenlijk eens worden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Rijksoverheid | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra