Schooldakrevolutie van start met 30 zonnepanelen

02-09-2016 09:30 | Door: Hidde Middelweerd

Met de installatie van 30 zonnepanelen op het dak van ASVO-school in Amsterdam ging gisteren de Schooldakrevolutie van start in Nederland.

De Schooldakrevolutie is een initiatief met als doelstelling om per 2020 minstens de helft van de lagere en middelbare scholen in Nederland te voorzien van zonne-energie. In Nederland staan ongeveer 7.000 basis- en middelbare scholen. De organisatie wil dit bereiken door geschikte daken van scholen met zonnepanelen te bedekken.

Zonnepanelen installeren

De Schooldakrevolutie is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zonnepanelenleverancier Sungevity. Door gebruik te maken van het initiatief kunnen gemeentes en scholen zonnepanelen laten installeren onder aantrekkelijke voorwaarden. Overstappen op duurzame energie wordt op die manier een stuk aantrekkelijker.

Scholen blijven vooralsnog enigszins achter op het gebied van duurzame energie. Dit heeft volgens de Schooldakrevolutie twee redenen: tijd en geld. Bij beide factoren biedt de Schooldakrevolutie een helpende hand. Scholen hoeven vooraf geen grote investering te doen, maar betalen de zonnepanelen maandelijks af. Bijkomend voordeel is dat de zonnepanelen dan al geïnstalleerd zijn en de scholen dus meteen al besparen op energie. Daarnaast krijgen de scholen hulp bij het gehele proces: van de aanschaf van de juiste panelen tot het aanvragen van vergunningen en mogelijke subsidies.

Duurzame samenleving

“Met de Schooldakrevolutie zorgen we samen voor meer duurzame energievoorzieningen in Nederland. Het gaat om de toekomst van de kinderen. Met de inzet van de zonnepanelen op hun scholen zijn zij direct betrokken bij de omslag naar een samenleving die volledig op duurzame energie draait”, zegt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Schooldakrevolutie | Foto: Schooldakrevolutie

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra