Urban Cabin: deze micro-woning is volledig 3D-geprint

08-09-2016 07:30 | Door: Hidde Middelweerd

Aan het Tolhuiskanaal in Amsterdam-Noord is sinds kort de Urban Cabin te vinden: een micro-woning van Dus Architects, die volledig 3D-geprint is.

Het architectenbureau speelt hiermee in op de trend van Tiny Houses, kleine huisjes met een kleine ecologische voetafdruk, die woning- en ruimtegebrek tegen moeten gaan.

3D-printen

De Urban Cabin is volledig 3D-geprint, tot de outdoor-badkuip aan toe, en is omringd door een mini-parkje. Het kleine huisje is gemaakt van volledig recyclebaar bioplastic. Dit biomateriaal kan, mocht dat nodig zijn, volledig worden versnipperd en hergebruikt om nieuwe objecten te printen.

Duurzame huizen

De Urban Cabin is onderdeel van het 3D Print Living Lab van Dus Architects. In dit lab experimenteert het architectenbureau met 3D-printtechnologie om duurzame oplossingen op het gebied van behuizing te realiseren.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: DUS Architects | Foto's: DUS Architects

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra