Merkel: ‘Europa heeft backloading nodig’

Merkel: ‘Europa heeft backloading nodig’

17-10-2013 10:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar steun getoond voor een reddingsplan van het ETS.

“We hebben in bepaalde mate backloading nodig van de CO2-emissierechten, zodat de prijs van de emissiecertificaten weer een redelijk niveau bereiken.” Merkel deed haar uitspraak woensdag tijdens een vakbondsevenement in de westelijke stad Hannover. “Ook moet de EU een CO2-doel stellen voor 2030,” voegde zij hier aan toe.

Hiermee toont Duitsland, anders dan eerst, meer expliciete steun voor het EU-voorstel om CO2-prijzen te verhogen. Kort na dit commentaar van Merkel ging de EU CO2-benchmarkprijs bijna 8 procent omhoog naar €5,35 per ton CO2.

 

Belangrijke steun

 

De steun van Duitsland is van cruciaal belang voor implementatie van het backloading-voorstel van de Europese Commissie om 900 miljoen CO2-rechten tijdelijk uit de markt te halen.

Het plan kwam echter tijdelijk tot stilstand door langdurige onderhandelingen tussen de Duitse politieke partijen over de vorming van een nieuwe regering na de verkiezingen van vorige maand.

Bron: Reuters

Foto:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra