JCDecaux opgenomen in de duurzame Dow Jones

jcdecaux

19-09-2016 07:37 | Door: Erik Verheggen

Bushokjesexploitant JCDecaux is door RobecoSAM opgenomen in de Dow Jones Sustainability Europe Index. Daarmee is het bedrijf de enige mediapartij die dit jaar zijn opwachting maakt.

JCDecaux krijgt daarmee erkenning voor de doelen, transparantie en uitvoering van zijn strategie voor duurzame ontwikkeling, die het bedrijf in 2014 lanceerde. Daarin staan een aantal maatregelen die gericht zijn op het reduceren van zijn ecologische footprint en het minimaliseren van de milieubelasting van de bedrijfsvoering. Het bedrijf doet dat onder meer door:

  • Energie- en watergebruik te verminderen
  • Afval te recyclen
  • Wereldwijd aan te sturen op het behalen van het ISO 14001-certificaat
  • CO2-uitstoot te reduceren
  • Eco-design na te streven bij het herontwikkelen en nieuw ontwerpen van producten
  • Ontwikkeling en implementatie van “groene producten” te versnellen.

Volgens de Franse reclamereus staat duurzame groei al vijftig jaar centraal in het businessmodel van het bedrijf. Naast slim straatmeubilair zijn ook deelfietsen en automatische publieke toiletten daar onderdeel van.

JCDecaux Group heeft bijna 13.000 medewerkers en noteerde in 2015 een omzet van € 3,2 mrd. Wereldwijd exploiteert het bedrijf 524.580 bushokjes, in Europa zijn dat er 177.760. Daarmee is JCDecaux marktleider.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: JCDecaux, Dow Jones Sustainable Index | Foto: JCDecaux

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra