Philips Lighting verlicht Argentijns monument duurzaam

Obelisco de Buenos Aires

22-09-2016 10:05 | Door: Fitria Jelyta

De Obelisco de Buenos Aires in Argentinië maakt sinds kort gebruik van duurzame LED-verlichting van Philips Lighting. Dit moet zowel de kosten voor verlichting als het energieverbruik van de stad besparen.

Dat meldt Philips Lighting in zijn Lighting Blog. Het nationaal historische monument was in het jaar 1936 binnen 31 dagen gerealiseerd en was bedoeld om het 400-jarige bestaan van Buenos Aires te vieren. Voor het 80-jarige jubileum van de Obelisco de Buenos Aires, heeft Philips het monument voorzien van LED-verlichting.

Het Argentijnse monument maakt nu gebruik van de lichtsystemen ColorReach Powercore gen2 en RGB luminaires van het Philips Color Kinetics. Hierdoor kan het monument tijdens nationale feestdagen worden verlicht met meerdere kleurencombinaties en is de verlichting vanaf een grotere afstand te bedienen.

Door de overstap naar LED-verlichting voor het monument kan Buenos Aires tot 50 procent van de kosten voor energie besparen en daarmee het energieverbruik voor het verlichten van de obelisk verminderen, stelt Philips Lighting. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Philips Lighting | Foto: Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra