Duurzame muurverf bespaart kosten voor verlichting

23-09-2016 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Het Haarlemse bedrijf Coateq brengt een nieuwe verfsoort uit die licht reflecteert. Hierdoor is er minder stroom nodig voor het verlichten van binnenruimtes.

De zogeheten ThermoShield Lumen bevat microscopische, gevacumeerde bubbels, waardoor het licht kan reflecteren. Door de hoge weerkaatsing van het licht via wanden en plafonds die zijn voorzien van ThermoShield Lumen, kunnen gebruikers het aantal kunstlichtbronnen in binnenruimtes verminderen. Dit leidt tot een besparing in het energiegebruik en de kosten voor verlichting.

CO2-uitstoot verlichting

Het gebruik van de ThermoShield Lumen in binnenruimtes moet volgens Coateq ook leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot voor verlichting. Daarnaast is de damp-open verf op waterbasis milieuvriendelijk, doordat het geen weekmakers en vrijwel geen oplosmiddelen bevat.

Coateq zegt de Thermoshield Lumen te presenteren tijdens de Vakbeurs Energie 2016, die van 4 tot 6 oktober plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch.

Isolerende verf

Eerder bracht Coateq een ThermoShield-muurverf uit die gebouweigenaren 20 tot 40 procent energiebesparing voor verwarming en koeling oplevert, dankzij isolerende eigenschappen. De buitenverf maakt gevels waterdicht, houdt warmte vast en drijft overtollig vocht van binnen naar buiten. In binnenruimtes laat de verf kamers gelijkmatiger opwarmen en langzamer afkoelen.

Zo is de isolerende muurverf toegepast bij de renovatie van Landgoed Kolthoven in Epe. Sinds de toepassing van de ThermoShield in 2009 is de energierekening van het monumentale gebouw met gemiddeld 20 tot 30 procent gedaald. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Coateq | Foto: Hoofdafbeelding: Benno Hansen via Flickr, Creative Commons, In tekst-afbeelding: Coateq (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra