Tesla-zonnedak wordt eind oktober onthuld

23-09-2016 09:30 | Door: Fitria Jelyta

Tesla-baas Elon Musk maakt bekend het Tesla/SolarCity-zonnedak eind oktober van dit jaar te presenteren tijdens een event in San Francisco.

In juli van dit jaar bracht Musk zijn ‘tweede Masterplan’ uit, waar het zonnedak een onderdeel van uit maakt. Dit product moet een alternatief zijn voor het opwekken van groene stroom uit zonnepanelen. Het zonnedak van Musk is namelijk zelf het zonnepaneel.

Volgens Musk wordt het zonnedak, dat op 28 oktober wordt gepresenteerd, gekoppeld aan de Tesla Powerwall 2.0 batterij en een Tesla-oplader. Doel is om het zonnedak en de Tesla-batterijen te combineren tot een volledig geïntegreerd product dat zonne-energie levert in gebouwen.

Naast het zonnedak met thuisbatterij, behoren een elektrische bus en vrachtwagen, een zelfrijdende auto en een deelplatform voor de zelfrijdende auto tot het masterplan van Musk. Dit maakte hij in juli van dit jaar bekend. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Tesla, The Verge | Foto: Tumbenhaur via Wikimedia Commons, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra