Nieuwkomer in de lichtmarkt maakt duurzame oplossingen

duurzame straatverlichting

28-09-2016 09:01 | Door: Fitria Jelyta

Het bedrijf Sustainder maakt met duurzame straatverlichting zijn toetreding in de markt voor smart city en smart lighting. Met sensoren moeten de armaturen van Sustainder steden transformeren tot duurzame, slimme steden.

Vanaf oktober start Sustainder met de verkoop van zijn armaturen. De straatverlichting is voorzien van een draadloos besturingssysteem en sensoren, die onder andere temperatuur, luchtvervuiling, geluid en vocht kunnen meten. Door deze data via de armaturen te verzamelen, kunnen stadsbesturen maatregelen treffen om de leefbaarheid in de stad te vergroten.

Slimme steden

“De markt verschuift van traditionele verlichting naar slimme verlichting, daarom bevatten de armaturen van Sustainder standaard al flexibele opties voor sensoren”, zegt Niek de Jong, CEO van Sustainder, in een persbericht. “Door het toepassen van beschikbare technologie, kunnen we sensoren integreren in de armaturen. Hiermee ontstaat een open en innovatief ecosysteem dat we samen met partners kunnen opzetten.”

CO2-reductie door duurzame verlichting

Volgens Sustainder zijn de LED-armaturen eenvoudig te installeren, laag in onderhoud en energiezuinig. Hiermee zegt het concern de CO2-uitstoot van verlichting te kunnen verminderen en onderhoudskosten te kunnen besparen. Daarnaast heeft Sustainder een open en transparant besturingssysteem, waardoor softwareontwikkelaars en steden nieuwe innovaties kunnen ontwikkelen voor publieke diensten en burgers.

Hiervoor werkt het bedrijf samen met energieleverancier Eneco en verlichtingsleverancier Luminext. Sustainder maakt zijn duurzame lichtsystemen in een voormalige Philips armaturenfabriek in Emmen en voorziet de armaturen van draadloze verlichtingsbesturing van het Bredase Dazzletek.

De Jong: “We zijn er trots op dat we de armaturenfabriek in Emmen open kunnen houden waarmee we banen in deze regio kunnen behouden. Door dit te combineren met de diepgaande kennis van de medewerkers van Dazzletek op het gebied van sensoren, dynamische besturingstechniek van openbare verlichting en hightech productontwikkeling, creëren we Sustainder.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Sustainder | Foto: Wiliam Cho via Wikimedia Commons, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra