AkzoNobel verduurzaamt energievretend onderzoekscentrum

AkzoNobel duurzaam

28-09-2016 12:05 | Door: Fitria Jelyta

AkzoNobel heeft zijn onderzoekscentrum in de Amerikaanse staat Ohio verduurzaamd. Met het duurzaam gerenoveerde pand zegt de verffabrikant aanzienlijke besparingen te realiseren in het energieverbruik.

Het Technology Center van AkzoNobel in Strongsville, Ohio is teruggebracht naar slechts een derde van de ruimte die de energievretende faciliteit in gebruik nam. Op die manier zegt het concern minder dan een derde van het benodige stroom, gas en water te verbruiken om onder andere verfverpakkingen en coatings te ontwikkelen.

Duurzame renovatie

Zo is het duurzame onderzoekscentrum voorzien van zuinige licht-, energie- en ventilatiesystemen. Bij de renovatiewerkzaamheden, recyclede de verffabrikant 87 procent van het niet-schadelijk sloopafval en werd er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen. Daarnaast heeft AkzoNobel het zogeheten Renewable Energy Certificate (REC) aangeschaft om 100 procent hernieuwbare energie af te nemen voor de komende twee jaar.

Dankzij deze maatregelen is het Amerikaanse onderzoekscentrum van AkzoNobel erkend door het wereldwijd bekende programma Leed (Leadership in Energy and Environmental Design), dat gebouwen beoordeelt op duurzaamheidsprestaties.

Planet Possible

“Het nieuwe Strongsville Technology Center is een mooi voorbeeld van onze Planet Possible aanpak waar wij meer doen met minder middelen. Dit zou de basis kunnen vormen voor het verduurzamen van onze andere locaties in de toekomst”, zegt Greg Bengtson, business director North America for AkzoNobel Metal Coatings, in een persbericht.

Eerder opende AkzoNobel in Noordwest-Engeland een centrum voor het opnieuw produceren van gebruikte vervf om verspilling aan te pakken. Voor dit initiatief werkt de verffabrikant samen met de Britse netwerkorganisatie Community Repaint. Dit bedrijf maakt verschillende projecten mogelijk om ongebruikte verven in te zamelen voor hergebruik, om verspilling daarvan te voorkomen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AkzoNobel | Foto: AkzoNobel (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra