Iers bedrijf laat duurzame passiefhuizen drijven

Bluefield Houseboats

30-09-2016 07:45 | Door: Fitria Jelyta

Het Ierse bedrijf Bluefield Houseboats maakt drijvende prefab-woningen. Door toepassing van de duurzame passiefhuistechniek zijn de woonboten energiezuinig.

Dat schrijft de website Inhabitat.

Bluefield Houseboats maakt gebruik van prefab-onderdelen om de drijvende huizen te bouwen. Door de bouwonderdelen in fabrieken te produceren en op locatie in elkaar te zetten, zegt het concern zo min mogelijk bouwafval op te leveren. Daarnaast zijn de modulaire woningen aan te passen naar de wensen van toekomstige bewoners.

Modulair passiefhuis

Om het energieverbruik laag te houden, zijn de woningen gebouwd volgens de principes van het passiefhuis. Gebouwen die volgens deze principes worden gebouwd, zijn georiënteerd op de zon. De woningen zijn verder voorzien van zeer goede schilisolatie en een enorm goede kierdichting, waardoor warmte effectief wordt vastgehouden.

Op die manier kunnen bewoners besparen op het energieverbruik voor verwarming. Daarnaast hebben de woningen van Bluefield Houseboats een smart home-automatiseringssysteem, waarmee bewoners continu inzicht kunnen krijgen op hun energieverbruik en op basis daarvan verdere besparingen kunnen realiseren.

Drijvend kantoor

“We hebben dit concept binnen enkele jaren ontwikkeld en zijn nu trots op wat we hebben bereikt”, zegt Tony Reid, voorzitter van Bluefield Houseboats, in een persbericht. “We kijken uit naar de mogelijkheden in de toekomst.”

De voorzitter meldt dat Bluefield Houseboats zelfs voor de officiële lancering al bestellingen voor de woonboten heeft ontvangen van particulieren. Het bedrijf ziet daarom kansen om de drijvende woningen ook in andere Europese landen te ontwikkelen. Verder ziet Bluefield Houseboats mogelijkheden om kantoren of winkels met de drijvende constructies mogelijk te maken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bluefield Houseboats | Foto: Bluefield Houseboats (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra