Acht Nederlandse winkelcentra gaan slim energie besparen

duurzaam winkelcentrum

29-09-2016 16:30 | Door: Fitria Jelyta

TBI-onderneming Croonwolter&dros gaat samen met ingenieursadviesbureau Sweco acht winkelcentra in Nederland verduurzamen door het energieverbruik structureel te verlagen. 

De winkelcentra zijn in beheer van vastgoedeigenaar Wereldhave. Doel van dit project is om het energieverbruik van de acht winkelcentra met 30 procent terug te dringen tegen 2020. Hiervoor bieden Sweco en Croonwolter&dros advies om het energieverbruik van de panden op slimme wijze te verminderen.

Goedkoop energie besparen

“Samen met Sweco brengen we het energieverbruik van de acht winkelcentra in kaart”, zegt Fabio Pisano, energieconsultant van Croonwolter&dros, in een persbericht.

“We analyseren de resultaten en brengen een advies uit om het energieverbruik te optimaliseren. Vervolgens implementeren we maatregelen die onnodig verbruik tegengaan en zich binnen vijf jaar terugverdienen. Zo kan Wereldhave kostenefficiënt energie besparen: goed voor de huurders (winkeleigenaren) en het milieu.”

Onnodig energieverbruik tegengaan

Als voorbeeld noemt Pisano het gebruik van een boiler voor het koffiezetapparaat in het pand. Door bijvoorbeeld te kijken naar de gebruikspatronen van het apparaat, kan de boiler tijdig worden uitgezet om onnodig energieverbruik tegen te gaan.

Eerder tekende Croonwolter&dros een contract om samen met Sweco onnodig energieverbruik tegen te gaan in twintig gebouwen van vastgoedbelegger NSI. Hiervoor sloot NSI een energieprestatiecontract met de twee partijen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Croonwolter&dros | Foto: Croonwolter&dros (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra