Bam maakt 90 woningen van ASR energie-efficiënt

duurzame renovatie

02-10-2016 09:05 | Door: Fitria Jelyta

Bam Woningbouw gaat negentig eengezinswoningen in Nieuwegein verduurzamen in opdracht van ASR. Hiervoor gaan de energielabels van D of E naar energielabel A.

Dat meldt ASR Vastgoed Vermogensbeheer in een persbericht.

Voor het verlagen van het energieverbruik van de woningen gaat Bam Woningbouw goede isolatie, ventilatie en geïntegreerde zonnepanelen toepassen. Dit moet leiden tot een beter binnenklimaat voor de bewoners, waardoor het wooncomfort verbetert. Daarnaast hanteert Bam een efficiënte aanpak om de duurzame maatregelen toe te passen.

Duurzame renovatie

Zo worden de woningen in bewoonde staat duurzaam gerenoveerd. “Dit pakken we aan met mechanische ventilatie, spouwmuurisolatie, isolatie in de kruipruimte, dakisolatie, HR++-glas en toedichting langs de ramen en de deuren”, zegt Bam tegen de website Duurzaam Gebouwd. De bouwwerkzaamheden zijn deze maand van start gegaan. Het bouwconcern verwacht de werkzaamheden in maart 2017 af te ronden.

Bam heeft de uitvoering van de bouwwerkzaamheden in samenspraak gedaan met de bewoners. Om de verbetermaatregelen uit te kunnen voeren, moet 70 procent van de huishoudens instemming geven. Volgens ASR heeft Bam de bewonersinstemming van meer dan 70 procent in twee weken tijd behaald na het toelichten van het renovatievoorstel.

Duurzaam kantoor

Eerder heeft ASR zijn duurzaam gerenoveerde hoofdkantoor in Utrecht geopend. Het 40 jaar oude pand is dankzij de toepassing van onder andere dubbele glazen, 1.200 zwarte zonnepanelen op het dak en een warmtekoudeopslagsysteem (WKO) 56 procent energiezuiniger.

“Aangezien ons pand in Utrecht 85.000 vierkante meter groot is, is er voldoende plek voor onze medewerkers”, zegt Fiona van ’t Hullenaar, directeur business support bij ASR, in een uitzending van DuurzaamBV Radio. “Het renoveren van het pand bleek veel duurzamer, maar ook veel goedkoper te zijn dan nieuwbouw.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: ASR Vastgoed Vermogensbeheer | Foto: Dennis Jarvis via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra