205 Nul op de meter-woningen maken Brabantse wijk duurzaam

Nul op de meter

06-10-2016 09:50 | Door: Fitria Jelyta

In de Brabantse plaats Vlijmen komen 205 Nul op de meter-woningen. Hiervoor tekende wooncorporatie Woonveste overeenkomsten met onder andere de gemeente Heusden.

Dat schrijft de website Architectenweb. De energiezuinige wijk Geerpark komt in Vlijmen. Naast Woonveste zijn de ontwikkelaars Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Janssen de Jong Projectontwikkeling betrokken bij het duurzame vastgoedproject. De woningen krijgen geen gasaansluiting en worden voorzien van goede isolatie.

Lage energielasten

Verder worden de Nul op de meter-huizen voorzien van een duurzaam ventilatiesysteem, zonnepanelen en een aardwarmtepomp. Met deze maatregelen zegt het consortium een prettig binnenklimaat te bevorderen en de energielasten voor toekomstige bewoners laag te houden. De bouwwerkzaamheden van Geerpark starten in 2017. Het consortium verwacht eind 2019 255 duurzame woningen in de groene wijk te hebben gerealiseerd.

Platform Nul op de Meter

In juli van dit jaar richtte de gemeente Den Bosch samen met verschillende partijen in de bouwsector een platform op voor Nul op de meter-nieuwbouw. Volgens de gemeente is er nog geen enkele Nul op de Meter-nieuwbouw gerealiseerd in Den Bosch. Door de ontwikkeling van energiezuinige woningen te versnellen en Nul op de meter de norm te maken voor nieuwbouw, moet het platform daar verandering in brengen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Architectenweb, Hendriks Coppelmans Bouwgroep | Foto: Ashwin Chandrasekaran via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra