Arcadis tovert NS-kantoor om tot groen gebouw

duurzaam kantoor NS Arcadis

18-10-2016 12:20 | Door: Fitria Jelyta

Arcadis gaat het 25 jaar oude NS-kantoor in Utrecht duurzaam renoveren. Hiervoor won het advies- en ingenieursbureau samen met het architectenbureau Fokkema & Partners Architecten de Europese aanbesteding voor de renovatie.

Dat meldt Arcadis in een persbericht. Volgens het concern voldoet het kantoorgebouw uit 1990 niet meer aan de duurzaamheidsambities van het spoorwegbedrijf. Daarom moet de renovatie leiden tot een duurzaam gebouw en een comfortabele werkomgeving voor de NS-medewerkers. Zo krijgt het gebouw zonnepanelen, energie-efficiënte LED-verlichting en een groene daktuin.

Het consortium verwacht de renovatiewerkzaamheden in 2018 te starten. Naast de duurzame maatregelen, wordt het gebouw van 30.000 vierkante meter geschikt gemaakt voor de zogenoemde ‘multi-tenant’ verhuur. Hierdoor kunnen meerdere bedrijven zich huisvesten in het NS-kantoor.

Duurzaam ontwerp

Met deze maatregelen streven Arcadis en Fokkema & Partners Architecten naar een hoge score op de Breeam-beoordelingsmethode. Deze wereldwijd toegepaste meetlat beoordeelt gebouwen op basis van duurzaamheidsaspecten zoals energie- en materiaalgebruik.  

“Het doel van ons ontwerp is om een gebruiksvriendelijk en gastvrij gebouw te creëren met een positieve uitstraling naar de directe omgeving op één van de drukste hoog stedelijke bouwlocaties van het land, grenzend aan spoor, station en binnenstad”, zeggen Marieke van Schaaijk en Twan Steeghs van Fokkema & Partners, in het persbericht.

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Arcadis | Foto: Arcadis (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra