Vestia wil duurzame seniorenwoningen zonder gas

duurzaam wonen gasloos all electric

09-01-2017 15:30 | Door: Fitria Jelyta

Woningcorporatie Vestia doet samen met Woonbron, Stedin en Nuon onderzoek naar de mogelijkheden om woningen in Rotterdam duurzaam en gasloos te maken. De woningen zijn onder andere bedoeld voor senioren die langer zelfstandig willen wonen.

Dat schrijft de website Duurzaam Gebouwd. Rotterdam beschikt over een uitgebreid warmtenet van energieleveranciers Nuon en Eneco, waardoor het volgens de woningcorporatie een geschikte plaats is om de duurzame all electric-woningen te realiseren. Eerder sloot Vestia al 144 sociale huurwoningen in zes gebouwen aan op het warmtenet.

Het onderzoek, om meer woningen duurzaam zonder gasaansluiting te verwarmen, vindt plaats in het proefgebied Reyerdijk. In het onderzoek worden onder andere woningen onder de loep genomen die zijn bedoeld om senioren langer zelfstandig te laten functioneren.

Lage woonlasten, hoog wooncomfort

Naast de ontwikkeling van gasloze woningen, heeft Vestia zich tot doel gesteld om de woonlasten van zijn huurders te verlagen en het wooncomfort te verhogen door de invoering van duurzaamheidsmaatregelen.

Zo ondertekende Vestia prestatieafspraken met zestien Nederlandse gemeentes, waaronder Rotterdam, Den Haag en Delft. In deze prestatieafspraken beschrijft Vestia leefbaarheidsthema’s als veilig en gezond wonen en een schone omgeving.

Langer zelfstandig wonen

“Wij zijn er juist voor de mensen die ons het hardst nodig hebben”, zegt Robert Straver, directeur strategie en beleid bij Vestia, in een persbericht. “In Delft zetten we bijvoorbeeld met de gezamenlijke corporaties doorstroom- of seniorenmakelaars in. Dit levert een bijdrage aan de beweging dat ouderen langer thuis blijven wonen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Duurzaam Gebouwd, Vestia | Foto: Matthew Henry via Unsplash.com, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra