Bouw duurzaam Naturalis Biodiversity Center van start

Naturalis Biodiversity Center duurzaam

11-01-2017 18:15 | Door: Fitria Jelyta

In Leiden wordt gewerkt aan de bouw van het nieuwe museum Naturalis Biodiversity Center. Het duurzame gebouw wordt gerealiseerd met natuurlijke materialen en krijgt energiezuinige installaties.

Het project heeft een totale oppervlakte van 38.000 vierkante meter. Voor het gebouwontwerp is het architectenbureau Neutelings Riedijk Architecten verantwoordelijk. TBI-onderneming J.P. van Eesteren is als bouwbedrijf betrokken bij de renovatie en nieuwbouw van het Naturalis Biodiversity Center.

Biodiversiteit in duurzaam gebouw

J.P. van Eesteren heeft gekozen voor de toepassing van duurzame materialen die op natuurlijke wijze verouderen, zoals natuursteen, beton, glas, staal en eikenhout. Daarnaast krijgt Naturalis een glaskroonconstructie, die net als de gevels en het interieur van het museum, uit duurzame materialen wordt vervaardigd. Het duurzame pand krijgt verder een toegankelijke daktuin bovenop de parkeerplaats met voldoende groenvoorziening om de biodiversiteit in het gebied te vergroten.

“De combinatie van nieuwbouw en renovatie met een duurzaam resultaat sluit naadloos aan bij onze filosofie van gebouwen slimmer maken”, zegt Marco Peppel, directeur van J.P. van Eesteren, in een persbericht. “Naturalis realiseert een indrukwekkend ensemble van gebouwen om op een duurzame manier biodiversiteit te vieren.”

Het Naturalis Biodiversity Center krijgt een nieuw museum- en laboratoriumgebouw met kantoren, collectiedepots en onderzoeksruimtes. Om het complex duurzaam te verwarmen, krijgt het Naturalis Biodiversity Center een warmtekoudeopslag (WKO) en duurzame ventilatie van installatiecombinatie ULC-Kuijpers. Het bouwconcern verwacht dat de bouwwerkzaamheden tot eind 2018 zullen plaatsvinden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: J.P. van Eesteren, Naturalis | Foto: Neutelings Riedijk Architects via J.P. van Eesteren (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra