Vanaf 2020 alle nieuwbouw energieneutraal

Vanaf 2020 alle nieuwbouw energieneutraal

29-06-2012 10:32 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elk jaar moeten minimaal 300.000 bestaande huizen en gebouwen zo worden aangepast dat ze minder energie verbruiken. Vanaf 2020 moet alle nieuwbouw energieneutraal zijn.

Dat sprak minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) donderdag af met de bouw- en woningsector. Spies vernieuwde drie convenanten uit 2008 waardoor het energieverbruik in bestaande woningen, de nieuwbouw en de huursector flink moet worden teruggedrongen.

Dat is belangrijk omdat energie steeds duurder wordt. Ook is het beter voor het milieu om minder te verbruiken. Daarnaast hoopt Spies dat de afspraken werk opleveren voor bouwers, installateurs en energieadviseurs.

Begroting

Voor verduurzaming van de economie is in de begroting van 2013 200 miljoen euro vrijgemaakt. 70 miljoen daarvan gaat naar een fonds voor energiebesparing in huizen en gebouwen. Dat geld is beschikbaar voor grote projecten, maar ook voor particulieren, stelde Spies.

De afspraken zijn gemaakt met Bouwend Nederland, Energie-Nederland, ondernemersorganisatie UNETO-VNI, brancheorganisatie voor woningcorporaties Aedes, De Woonbond, vereniging van projectontwikkelaars Neprom, de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers en Vastgoedbelang.

Bron: ANP

Foto: Roel Wijnants

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra