Samenwerking VS en China moet klimaatverandering tegengaan

Samenwerking VS en China moet klimaatverandering tegengaan

18-02-2014 11:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De VS en China, ’s werelds grootste uitstoters van broeikasgassen, beloven verregaande inspanningen te verrichten om klimaatverandering tegen te gaan.

Het bericht komt naar aanleiding van een kort bezoek van John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, aan Beijing. “De VS en China onderschrijven de dringende noodzaak om actie te ondernemen tegen de gevolgen van klimaatverandering en het hieraan gerelateerde probleem van luchtvervuiling,” aldus Kerry.

Dialoog

Beide grootmachten gaan de samenwerking aan “via een politieke dialoog en het delen van informatie over de duurzaamheidsdoelstellingen van na 2020”. Later dit jaar vindt de Zesde Strategische en Economische Dialoog tussen de VS en China plaats. Het dialoog moet leiden tot concrete resultaten.

Ook hebben de VS en China een akkoord bereikt over de implementatieplannen van vijf initiatieven van de Climate Change Working Group, een werkgroep die vorig jaar in leven is geroepen om de samenwerking tussen China en de VS te onderzoeken. Deze plannen gaan over smart grids, verzameling van uitstootdata, energie-efficiëntie en uitstootvermindering de mobiliteitsector.

Climate blitz

Kerry kondigde vorige maand aan dat hij de politiek verlaat aan het eind van de tweede regeerperiode van Obama. Hierdoor gemotiveerd is hij begonnen aan climate blitz, een reeks toespraken waarin hij de internationale gemeenschap op één lijn wil krijgen wat betreft klimaatpolitiek. De samenwerking moet als opstap dienen om de VN-klimaattop in Parijs eind december 2015 tot een succes te brengen.

Bron: CleanTechnica/Reuters | Foto: Center for American Progress Action Fund via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra