Kazachstan en Nederland tekenen groen akkoord

Kazachstan en Nederland tekenen groen akkoord

25-03-2014 12:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft een overeenkomst getekend met de Kazachse minister Kapparov van Water en Milieu.

 

Nederland en Kazachstan gaan samenwerken op het gebied van water, groene economie en energie. ‘Nederland kan veel bieden op het terrein van de groene economie en waterbeheer. Onze kennis over watermanagement en afvalbeheer hoort tot de beste in de wereld. Ik hoop dat de groene samenwerking hierdoor een stimulans krijgt,’ aldus minister Schultz. Kazachstan heeft in 2013 beloofd elk jaar 1 procent van het Bruto Nationaal Product te investeren in groene energie.

Er zijn onder andere afspraken gemaakt over nieuwe waterzuiveringstechnieken, het beschermen van waterbronnen tegen verontreiniging en recycling en behoud van biodiversiteit. Het akkoord loopt vijf jaar en moet de de vriendschappelijke banden met Kazachstan te versterken. In november gaat de minister op handelsmissie naar Kazachstan. Dan komt de verdere uitwerking van het akkoord aan de orde. Mogelijk volgen er directe opdrachten voor het Nederlandse bedrijfsleven.

 

Gewilde gesprekspartner

 

Kazachstan is economisch en geografisch gezien, na Rusland, het grootste land dat is ontstaan uit de voormalige Sovjet-Unie. Kazachstan is een gewilde gesprekspartner. Ook de Amerikaanse president Barack Obama sprak dinsdag met de Kazachse president Nazarbajev. Hiervoor arriveerde hij zelfs wat later op de nucleaire top die in Den Haag wordt gehouden. De aard van de besprekingen is geheim gebleven, maar de twee leiders hebben ongetwijfeld gesproken over de huidige situatie in Rusland.

Bron: Rijksoverheid | Foto: upyernoz via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra