Innovatief toiletsysteem in Singapore

Innovatief toiletsysteem in Singapore

04-07-2012 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wetenschappers aan de Nanyang Technical University (NTU) in Singapore hebben een nieuw toiletsysteem bedacht waarbij de fecaliën worden omgezet in elektriciteit en meststoffen. Daarnaast is negentig procent minder water nodig tijdens het doortrekken.

Het systeem draagt de naam No-Mix Vacuum Toilet, omdat het op dezelfde manier vacuüm zuigt als vliegtuigtoiletten. Daarnaast worden vloeibare en vaste uitwerpselen gescheiden opgevangen, waardoor slechts 0,2 liter water nodig is bij het doortrekken, in plaats van vier tot zes liter in een normaal toilet.

Verwerking

Uit de vloeibare uitwerpselen kunnen stoffen worden gehaald die gebruikt worden in mest: fosfor, potassium en stikstof. De vaste uitwerpselen gaan naar een bioreactor, waar het verteerd wordt en uiteindelijk biogas vrijkomt. Dit gas is bruikbaar in energiecentrales en brandstofcellen.

Grondstoffen

De wetenschappers hebben anderhalf jaar aan het project gewerkt en willen het No-Mix Vacuum Toilet binnen drie jaar op de markt brengen. “Ons ultieme doel met dit systeem is niet alleen om water te besparen, maar ook om ervoor te zorgen dat er geen grondstoffen verloren gaan in Singapore, een land waar grondstoffen schaars zijn”, zegt professor Wang Jing-Yuan van de NTU, projectleider van het onderzoek.

“Dit systeem is efficiënter dan het verwerken van gemixte ontlasting en ook de kosten zijn lager”, aldus Wang Jing-Yan. Indien het systeem in een openbaar toilet geïnstalleerd wordt, dat honderd keer per dag wordt doorgetrokken, dan bespaart dit 160.000 liter water per jaar.

Bron: Inhabitat.com

Foto: Sustainable Sanitation

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra