Duurzame villa valt in de prijzen

Duurzame villa valt in de prijzen

04-04-2014 16:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Villa Kogelhof heeft deze week twee architectuurprijzen in de wacht gesleept. Het gebouw is energieneutraal ontworpen en het landgoed is deel van de ecologische hoofdstructuur.

De combinatie van een modern ontwerp en een vooruitstrevende duurzaamheidsambitie is niet onopgemerkt gebleven. Architect Paul de Ruiter heeft inmiddels drie architectuurprijzen mogen ontvangen voor de villa op Noord-Beveland.

Het duurzame huis heeft zowel de Architizer A+ Award als de AIT Award ontvangen. Dit zijn internationale prijzen voor architectuur. Eind 2013 ontving Paul de Ruiter al de ARC13 award, een Nederlandse prijs 'waarin gebruik en techniek op innovatieve wijze op elkaar zijn afgestemd.' De jury prees onder andere de ‘coolfactor’ van het huis, wat breekt met het oubollige imago van duurzaamheid in architectuur.

Winst

Villa Kogelhof maakt gebruik van een warmtepomp, elektriciteit komt van zonnepanelen en een nog te bouwen windmolen en zal in de toekomst worden verwarmd door een houtpelletkachel. Als die laatste klaar is kunnen alle nog te bouwen gebouwen op het terrein worden voorzien van hernieuwbare energie. Volgens het architectenbureau zal de energieproductie op termijn zelfs winst opleveren. Het 25 hectare omvattende landgoed vormt een leefgebied voor flora en fauna, en is opengesteld voor het publiek. Ook zijn er zo’n 70.000 bomen geplant.

Het architectenbureau van De Ruiter is bekend om zijn energiezuinige en CO2-neutrale gebouwen, zoals het hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp en Hotel Amstelkwartier in Amsterdam.

Bron: Architectenbureau Paul de Ruiter | Foto: Jeroen Musch

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra