Rederij Maersk maakt werk van CO2-reductie

Rederij Maersk maakt werk van CO2-reductie

15-04-2014 11:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Containervervoerder Maersk Line transporteerde in 2013 zo'n 4 procent meer vracht en verminderde de CO2-uitstoot met 12 procent.

Dat blijkt uit het duurzaamheidsverslag van de Deense rederij. De grootste containervervoerder ter wereld bespaarde vorig jaar $ 764 mln op brandstof en verminderde de uitstoot met 3,8 miljoen ton.

Maersk heeft fors geïnvesteerd in nieuwe schepen en de renovatie van de bestaande vloot. De reder kocht onder meer twintig moderne Triple-E schepen. De drie E's staan voor Energy Efficiency, Economy of Scale en Environmentally improved. Ze zijn gebouwd om langzaam te varen. De motor is kleiner en voorzien van een systeem dat de hitte van de uitlaatgassen opvangt voor hergebruik. Vergeleken met de concurrentie op de vrachtroute tussen Azië en Europa zou de CO2-uitstoot per vervoerde container 50 procent lager zijn.

Volgens Maersk zijn klanten geïnteresseerd in de duurzame bedrijfsvoering. Een groep grote bedrijven, verantwoordelijk voor 19 procent van de omzet, heeft specifiek gevraagd om deze informatie als onderdeel van hun zakelijke relatie met het bedrijf.

Het afgelopen jaar zijn drie Triple-E schepen in de vaart genomen. Maximaal beladen vervoeren de 400 meter lange vrachtreuzen 18.000 containers. Maersk verwacht de kosten verder omlaag te brengen als de overige zestien Triple-E's zijn opgeleverd. Dat gebeurt de komende drie jaar.

Bekijk het YouTube-filmpje van Maersk over de Triple E schepen:

 

Bron: Maersk, GreenBizz | Foto: Maersk

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra