Zelfs op Koningsdag niet verpatst? Dan maar de milieustraat

Zelfs op Koningsdag niet verpatst? Dan maar de milieustraat

18-04-2014 17:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wecycle wil voorkomen dat onverkochte elektrische apparaten na de vrijmarkt in de vuilnisbak belanden. De stichting die de inzameling van e-waste organiseert, houdt daarvoor een speciale actie rond Koningsdag.

Ieder jaar belanden na de vrijmarkten duizenden kilo's onverkochte spullen in de vuilnisbak. Daartussen zitten ook scheerapparaten, oude radio's, mixers en mobiele telefoons. E-waste dat makkelijk is te recyclen. Om mensen ertoe te verleiden hun onverkochte rommel in te leveren bij de milieustraat van een gemeente, krijgen kinderen een spannend boek dat speciaal voor Koningsdag is geschreven.

Met de actie wil de stichting Wecycle de bekendheid van de milieustraat vergroten. Consumenten kunnen elektronica zonder problemen bij winkels of gemeenten inleveren. Toch gooien ze per jaar 35 miljoen kilo aan e-waste weg. Terwijl 75 tot 90 procent van alle onderdelen en materialen geschikt is voor hergebruik. Ook de onderdelen uit kleinere apparaten. E-waste bevat kunststof, ijzer, glas en koper. In mobiele telefoons, laptops en flatscreens zitten kostbare zeldzame aardmetalen.

Vanaf 19 april wordt via televisiespotjes en advertenties in huis-aan-huisbladen aandacht besteed aan de actie.

Wecycle is een uitvoeringsorganisatie van de producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De stichting organiseert de inzameling, registratie en recycling van e-waste. De richtlijnen voor de inzameling en verwerking van elektronisch afval worden steeds strenger. Vanaf 2019 moet 85 procent van alle e-waste zijn verantwoord.

Bron: Wecycle | Foto: Ellywa via Wikipedia

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra