Troep in je sloep? Daar komt de Jetskliko

Troep in je sloep? Daar komt de Jetskliko

23-04-2014 10:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Waternet heeft een nieuw wapen tegen zwerfvuil in de Amsterdamse grachten: de Jetskliko. Het vaartuig is vooral symbolisch bedoeld om aandacht te vragen voor zwerfvuil.

Tijdens de viering van Koninginnedag in Amsterdam verdween de afgelopen jaren zo'n twee ton afval in de grachten. Ondanks de enorme aantallen prullenbakken en kliko's die verspreid door de stad stonden. Een opvallende, knalblauwe Waternet- jetski voorzien van twee kliko's vraagt aandacht voor het probleem. Waternet is verantwoordelijk voor de drinkwaterkwaliteit in de Amsterdamse regio, en voor het oppervlaktewaterbeheer en afvalwater.

Waternet benadrukt dat de actie symbolisch is. De jetski moet mensen wijzen op de speciale afvalboten, waar varende feestgangers hun troep kwijt kunnen. Deze boten zijn dit jaar voor het eerst op strategische plekken in de hoofdstad neergelegd.

 

Rotzooi

 

Amsterdam verwacht voor de viering van de eerste Koningsdag ruim een miljoen bezoekers. Nog dagen daarna is de gemeentereiniging bezig met het opruimen van plastic bekers, afval en onverkochte restanten van de vele vrijmarkten.

De stichting Wecycle houdt rond Koningsdag een speciale landelijke actie voor de inzameling van elektronisch afval. Kinderen die hun onverkochte scheerapparaten, mixers of andere spullen inleveren bij de milieustraat van de gemeente en krijgen een spannend boek dat speciaal voor Koningsdag is geschreven.

 

 

Bron: Trouw | Foto: Natwerk via Vimeo

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra