Agenda: Nationaal Zonne-energiedebat 2014

Agenda: Nationaal Zonne-energiedebat 2014

23-04-2014 13:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Op donderdagmiddag 15 mei 2014 vindt het nationale zonne-energiedebat plaats. Het debat wordt jaarlijks georganiseerd in het kader van de  SolarDays, de landelijke campagne ter promotie van zonne-energie.

Zonne-energie maakt een stormachtige ontwikkeling door. In 2013 is de hoeveelheid opgestelde zonnepanelen in Nederland verdubbeld ten opzichte van 2012, terwijl 2012 ook al een verdubbeling te zien gaf ten opzichte van 2011. Die explosieve groei komt niet uit de lucht vallen. Sinds enkele jaren is het voor particulieren en sommige bedrijven goedkoper om met zonnepanelen op het dak energie op te wekken, dan om stroom van het net te kopen.

De thema’s die in het debat aan de orde komen zijn onder andere het benutten van de potentie van zonnewarmte, de effectiviteit van lokale zonne-energiecampagnes, saldering, kwaliteitsborging, het belang van esthetische toepassingen, inkoopacties en voorwaarden om alle nieuwbouw zongericht te bouwen.

 

Solar City 2014

 

Het gratis evenement vindt plaats in het Orion-gebouw van de Wageningen Universiteit. Tijdens het evenement maakt een vakjury bekend welke Nederlandse gemeente het afgelopen jaar de beste resultaten heeft geboekt bij het stimuleren van zonne-energie en zich dit jaar Solar City 2014 mag noemen. Wageningen was de winnaar van vorig jaar.

Voor het programma en inschrijven ga naar: http://www.solardays.nl/nieuws/nieuwsitems.html/15-mei-nationaal-zonne-energie-debat-2014.html

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra