Herstel kustgebieden VS levert banen op

Herstel kustgebieden VS levert banen op

23-04-2014 14:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het herstel van rivierdelta's en natte kustgebieden heeft onverwachte economische voordelen. Elke dollar die wordt geïnvesteerd, levert ongeveer $15 op voor de lokale economie.

Dat blijkt uit een gezamenlijke studie van Oxfam America en het Center for American Progress. Beide partijen onderzochten de economische gevolgen van drie kustherstelprojecten in de staten Virginia, Alabama en Californië. Deze waren in 2009 geïnitieerd en betaald door het Amerikaanse Instituut voor Oceaan en Atmosferisch onderzoek (NOAA).

Investeringen

Volgens de onderzoekers creëert iedere $1 mln die wordt geïnvesteerd in kustherstel gemiddeld 17 banen, tegen 5,2 banen in de olie- en gasindustrie. De voornaamste inkomstenbronnen voor de plaatselijke bevolking zijn de visserij, recreatie, bouw en het toerisme. Per geïnvesteerde dollar keert $15 terug in de lokale economie. Na vijf jaar bleek vooral de visserij er profijt van te hebben. Volgens de onderzoekers is 75 procent van de Amerikaanse vispopulatie op enig moment in de levenscyclus afhankelijk van de natte kustgebieden.

Kustherstel staat in de Verenigde Staten opnieuw in belangstelling sinds de overstromingen als gevolg van de orkaan Katrina. Gezonde wetlands en rivierdelta's beschermen de bevolking en de industriegebieden in het achterland. In de VS lopen verschillende initiatieven op dit gebied. Toch verdwijnt gemiddeld een oppervlakte van zeven voetbalvelden per uur als gevolg van bouwprojecten of vervuiling. Oxfam America en het Center for American Progress pleiten voor extra investeringen in de verloren gegane natte kustgebieden, nu blijkt dat die geld opleveren.

Bron: Center for American Progress, Oxfam America |Foto: Moni3

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra