Effie geeft vakprijs voor duurzame reclame

Effie geeft vakprijs voor duurzame reclame

01-05-2014 11:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

De Effie Awards hebben er een prijs bij: de ‘Positive Change Award’. De vakprijs zet campagnes gericht op duurzame keuzes voor producten of gedrag in het zonnetje.

De nieuwe Effie Award moet reclamemakers stimuleren om meer aandacht te besteden aan duurzaamheid in campagnes. Ook vestigt de prijs de aandacht op bedrijven die hiermee succes boeken. Op dit moment heeft meer dan de helft van de marketing managers moeite met het uiten van duurzaamheid in zijn communicatiestrategie.

De Effie Awards zijn wereldwijde prijzen voor de meest effectieve communicatiecampagnes, en worden ieder jaar uitgereikt. Er zijn ook prijzen per land en per continent.

De Positive Change Award is een samenwerking met het World Economic Forum (WEF). De award is ontstaan uit het project 'Engaging Tomorrow's Consumer'  van het WEF 2013 in Davos. Hier werd opgemerkt dat het gat tussen actie en intentie om duurzamer te consumeren gedicht kan worden door betere marketing.

Bron: Sustainablebrands | Foto: Effie Worldwide

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra