Luchthaven Schiphol behaalt duurzaam keurmerk

Luchthaven Schiphol behaalt duurzaam keurmerk

05-05-2014 10:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Schiphol heeft internationale erkenning gekregen voor haar maatregelen om de CO2-uitstoot te beperken.

De luchthaven ontving de hoogst haalbare certificering van Airport Carbon Accreditation.

Het certificaat is een initiatief van Airports Council International Europe (ACI Europe), de Europese beroepsorganisatie voor luchthavens.

Schiphol ontving de hoogst haalbare certificering (3+). Om hiervoor in aanmerking te komen moet een luchthaven alle uitstoot hebben geanalyseerd, geslaagde reductieprogramma’s hebben opgesteld en de overige emissies hebben gecompenseerd. Schiphol voldeed aan alle eisen en behoort hiermee tot de wereldtop van groene luchthavens.

 

Maatregelen

 

Schiphol nam verschillende maatregelen om de CO2-uitstoot tegen te gaan. Zo ontwikkelde de luchthaven een programma om CO2-emissies te verlagen en gebruiken zij emissierechten om uitstoot te compenseren.

Tevens probeert de luchthaven het gebruik van biodiesel te bevorderen en het woon-werk verkeer te verminderen door thuiswerken te stimuleren. De wegen op het vliegveld bestaan daarnaast al uit 100 procent gerecycled asfalt.

Eerder dit jaar kondigde Schiphol aan om vanaf eind 2014 meer dan 100 volledig elektrische taxi’s in gebruik te nemen. Om energie te besparen zijn de terminal en parkeergarages uitgerust met LED-verlichting.

Ook op het vliegplatform zijn experimenten met LED-verlichting in volle gang. Met de ontwikkeling van een intelligent aansturingssysteem waarbij licht alleen gebruikt wordt waar nodig, wil de luchthaven zijn energiegebruik nog verder beperken.

Bron: Energienieuws | Foto: Red JunaSun via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra