3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

10-05-2014 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Beursgang voor laadstationbouwer Fastned

 

Fastned, een Nederlandse ontwikkelaar van snellaadstations voor elektrische auto’s, gaat naar de NPEX-beurs. De uitgegeven aandelen zijn goed voor € 40 mln. 

Fastned wil in hoog tempo een netwerk ontwikkelen van snellaadstations aan de Nederlandse snelwegen. Het bedrijf heeft nu negen stations, maar hoopt met de beursgang genoeg geld op te halen om er bijna 200 bij te plaatsen. Fastned kiest voor NPEX, omdat deze transparanter is en direct contact biedt met de investeerders, zonder tussenkomst van beurshandelaren.

Meer weten? Lees verder.

 

 

2. Stanford Universiteit stopt investeringen in steenkool

 

De toonaangevende Stanford University investeert niet langer in steenkoolwinning. Het universiteitsbestuur volgt de aanbevelingen van een adviespanel, bestaande uit studenten, docenten, medewerkers en alumni.

De studentenorganisatie Fossil Free Stanford stond aan de basis van het besluit. De studenten organiseerden een petitie tegen de investeringen in fossiele brandstoffen. Bestuursvoorzitter John Hennessy noemt het besluit een kleine, maar constructieve stap richting een duurzame energievoorziening.

Meer weten? Lees verder.

 

 

3. Superlichte auto TU Eindhoven rijdt 1 op 500

 

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een elektrische auto gebouwd die omgerekend 1 op 500 rijdt. Dat is ongeveer de afstand van Eindhoven naar Marseille, aan de Middellandse Zee, op twee liter benzine.

De superzuinige auto weegt slechts 200 kilo en haalt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. Het voertuig, dat Isa is gedoopt, is goedgekeurd voor de openbare weg. De studenten wilden laten zien hoeveel mogelijkheden er nog zijn voor nieuwe, zuinige auto's.

Misschien ziet u Isa binnenkort door de Eindhovense binnenstad rijden.

Meer weten? Lees verder.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra