Univé verplicht keurmerk duurzame autoreparatie

Univé verplicht keurmerk duurzame autoreparatie

22-05-2014 07:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Verzekeraar Univé stelt vanaf 2016 duurzame certificering verplicht voor alle schadeherstelbedrijven waarmee de verzekeraar samenwerkt.

Univé heeft zich hiervoor aangesloten bij stichting Duurzaam Repareren. De stichting certificeert autoschadeherstelbedrijven op het gebied van duurzaamheid.

Een College van Deskundigen, bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere de ANWB en AEGON, beheert de inhoudelijke eisen van de certificering.  Het college is daarmee een belangrijk orgaan binnen de stichting Duurzaam Repareren. Volgens het opgestelde pakket van eisen gebruiken gecertificeerde bedrijven bijvoorbeeld geen middelen met vervuilende stoffen als tolueen, benzeen of styreen.

Zo’n 80 procent van Univé’s schadebedrijven heeft het certificaat al. De 20 procent die nog niet bij Duurzaam Repareren is aangesloten, krijgt tot 1 januari 2016 de tijd om de certificering rond te krijgen. De aanschaf van het certificaat kost het schadeherstelbedrijf eenmalig €350 en daarna €495 per jaar.

 

Toenemende vraag

 

Volgens Marcel Spronk, directeur Schade bij Univé, bestaat er onder klanten een toenemende vraag naar duurzaam schadeherstel. “Onze leden vinden dat een reparatie, naast goed en veilig, ook duurzaam uitgevoerd moet worden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om onze leden hierin tegemoet te komen”, zegt hij op Automotive.

De verzekeraar zal de komende tijd inventariseren waarom 20 procent van de aangesloten schadeherstelbedrijven nog geen certificaat heeft. Wanneer de aansluiting tot problemen leidt, wordt er gezamenlijk gezocht naar een oplossing.

Bron: Automotive, Duurzaam Repareren | Foto: Dennis Blokzeijl 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra