Agenda: MOOC energiebewust ondernemen

Agenda: MOOC energiebewust ondernemen

22-05-2014 10:26 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Klimaatplein begint op 15 september een gratis online cursus over energiebewust ondernemen. 

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in verschillende onderwerpen zoals kennis over energieverbruik, efficiënter omgaan met stroom en gasverbruik, de mogelijkheden van duurzame energieopwekking en CO2-compensatie. Daarnaast wordt aandacht besteed aan manieren waarop u helder uw duurzaam ondernemerschap voor het voetlicht kan brengen.

De onderwerpen zijn toepasbaar op de gebouwde omgeving, de bedrijfsvoering en mobiliteit. Bijdragen zijn er onder meer van MVO Nederland, MKB Nederland en de TU Delft.

De cursus is in de vorm van een MOOC (Massive Open Online Course). Daardoor is interactie met medecursisten mogelijk en kunt u kennis uitwisselen en reageren op elkaars bijdragen.Het is de eerste MOOC in Nederland die specifiek ingaat op duurzamer ondernemen. Middels een discussieforum kunt u ervaringen uitwisselen met andere cursisten en elkaar indien nodig verder helpen.

Een greep uit de gastdocenten:

  • Arthur Petersen van Planbureau voor de Leefomgeving,
  • Willem Lageweg van MVO Nederland,
  • Martin Kloet van MKB Nederland,
  • Ad van Wijk van de TU Delft,
  • Guido Slokkers van de Dutch Green Building Council.

 

Meer info en inschrijven via de website van Klimaatplein. Via twitter: #Energiebewust

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra