Schone ‘Shell van de toekomst’ beurt € 4 miljoen

Schone ‘Shell van de toekomst’ beurt € 4 miljoen

23-05-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Fastned, ontwikkelaar van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft nog voor de beursgang € 4 mln opgehaald.

Het bedrijf liet donderdag weten de eerste tranche van 400.000 certificaten volledig te hebben verhandeld.

Twee weken geleden kondigde Fastned aan naar de NPEX-beurs te gaan om in totaal € 40 mln op te halen. Met het opgehaalde kapitaal wil Fastned een landelijk dekkend netwerk van 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen realiseren.

De voorinschrijving voor de eerste tranche van Fastned is hiermee in zijn geheel gereserveerd, nog voor de beursgang die gepland staat voor juni dit jaar.

In totaal schreven bijna 900 beleggers zich in de voor de eerste tranche, het gemiddelde investeringsbedrag ligt daarmee rond de € 4.500.

 

Shell van de toekomst

 

Mede-oprichter Bart Lubbers reageert positief. “Het is geweldig om te zien hoe enthousiast mensen reageren op de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van Fastned. Mensen willen echt dat dit netwerk er komt.”

De realisatie van een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations door Fastned speelt in op het snel groeiende aantal elektrische auto’s. Fabrikanten als Tesla, BMW en Nissan investeren miljarden in de productie van deze auto’s. Steeds meer elektrische auto’s doen de noodzaak groeien om onderweg snel op te kunnen laden. Mede-oprichter Michiel Langezaal: “Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen onze bronnen zijn zon en wind.”

 

Tweede Tranche

 

Beleggers kunnen zich nu via de Fastned-website inschrijven voor de tweede tranche, welke gepland staat september. Het exacte moment van beursgang is nog afhankelijk van de goedkeuring van de prospectus door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bron: Fastned | Foto: Fastned via Youtube

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra