Agenda: bijeenkomsten over biobased bouwen

Agenda: bijeenkomsten over biobased bouwen

02-06-2014 14:57 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

BouwLokalen organiseert vanaf september verschillende bijeenkomsten over biobased bouwen.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zet zich in om de omslag te maken van een economie die draait op fossiele grondstoffen, naar een economie met biomassa als belangrijkste grondstof. Dit heeft ook gevolgen voor de bouwsector, een van de grootste grondstoffengebruikers.

Tijdens de bijeenkomsten wordt uitgelegd wat biobased materialen precies zijn en hoe deze kunnen worden toegepast in de bouw. Ook komen er verschillende groene praktijkvoorbeelden aan bod om de theorie nader toe te lichten.

De bijeenkomsten zijn gratis. Wie zich opgeeft en niet komt opdagen, betaalt een no-show tarief van € 50.

De bijeenkomsten vinden tussen 9 september en 9 oktober op elf verschillende locaties plaats. Meer informatie vindt u op de website van BouwLokalen. Hier is ook het aanmeldingsformulier te vinden.

Bron: BouwLokalen | Foto: Alternative Heat via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra