Volvo wil de hele bouwsector verduurzamen

Volvo wil de hele bouwsector verduurzamen

06-06-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Volvo Construction Equipment (CE), de bouwmachinetak van Volvo, gaat een duurzaamheidsonderzoek houden voor de bouwsector.

In de zogenaamde Construction Climate Challenge (CCC) werkt de Zweedse bouwer van onder andere graafmachines en bulldozers, samen met vertegenwoordigers uit de bouwsector, academici en politici. Het programma evalueert bestaand onderzoek naar milieubeheer in de bouwwereld en kijkt welke gegevens nog ontbreken.

De resultaten zijn vrij toegankelijk voor belangstellenden. Op den duur moet die inventarisatie leiden tot maatregelen voor verduurzaming van de gehele bouwketen. Van de productie van bouwmaterialen tot de sloop van gebouwen.

Volvo CE wil in de toekomst ook zelf onderzoek financieren dat bijdraagt aan de verduurzaming van de bouwsector. Volvo CE ondersteunt al projecten van studenten binnen de eigen onderzoeksafdeling.

In 2012 sloot de Volvo Groep zich als eerste producent van bouwmachines aan bij het WWF Climate Savers programma. Met het oog hierop nodigde Volvo CE in 2013 onderzoekers, professoren en PhD-studenten uit de hele wereld uit voor een tweedaagse workshop over klimaatverandering. Hieruit kwamen meer dan honderd duurzame maatregelen naar voren die Volvo wil bespreken met andere CCC-deelnemers.

Volgens Martin Weissburg, directeur van Volvo CE, is de volgende stap essentieel. “Onze onderzoeksafdeling heeft al een goede start gemaakt, maar we hebben nog een lange weg te gaan. De samenwerking met academici, politici en vertegenwoordigers uit de bouwsector is noodzakelijk om meer grip te krijgen op klimaatverandering.”

Bron: Volvo | Foto: Possan via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra