Buffett zegt $15 mrd extra toe voor duurzame energie

Buffett zegt $15 mrd extra toe voor duurzame energie

11-06-2014 11:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

“Er ligt nog eens $ 15 mrd extra klaar als het aan mij ligt.” Dat zei topinvesteerder Warren Buffett tijdens de jaarlijkse Edison Electric Institute energieconventie in Las Vegas. 

Buffett maakte de opmerking nadat hij een medewerker vroeg hoeveel zijn energietak Berkshire Hathaway ook alweer had geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Dat bleek $15 mrd te zijn. Zonder aarzeling kondigde hij een verdubbeling aan van dat bedrag. En Buffett staat niet bekend om loze uitspraken.

Kenners zeggen dat de opmerking waarschijnlijk niet uit de lucht is gegrepen. De energie-investeringen van Berkshire Hathaway bieden kansen voor belastingvoordelen en herinvesteringen van kapitaal, schrijft persbureau Bloomberg.

Berkshire, qua marktwaarde het vijfde bedrijf ter wereld, doet veel investeringen in Amerikaanse zonnecentrales en windparken. Recentelijk werd bekend dat de West-Amerikaanse energiemarkt gaat hervormen door de grote groei van de hernieuwbare energieproductie. Berkshire speelt een grote rol in de organsatie hiervan.

Bron: Bloomberg | Foto: HomeServices of America via Youtube

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra