Beursgenoteerd vastgoed is duurzamer

Beursgenoteerd vastgoed is duurzamer

09-09-2014 12:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vastgoedondernemingen zijn wereldwijd duurzamer gaan werken. Beursgenoteerde bedrijven doen het aanmerkelijk beter dan niet-beursgenoteerde ondernemingen.

Dat blijkt uit de Global Real Estate Sustainability Benchmark (Gresb), een Amsterdamse organisatie die de duurzaamheid in de sector onderzoekt en institutionele beleggers helpt hun portefeuille te verduurzamen.

Bedrijven uit Australië en Nieuw-Zeeland scoren het best met een gemiddelde score van 61 punten. Europa staat op de derde plaats met 47 punten. Uit het onderzoek blijkt verder dat beursgenoteerde bedrijven duurzamer zijn dan niet genoteerde bedrijven. Die ondernemingen behaalden gemiddeld 52 tegen 45 punten. De vastgoedsector investeerde vooral in efficiëntiemaatregelen. Daardoor daalden het energieverbruik, de CO2-emissies en het waterverbruik.

 

Interesse

 

Het onderzoek vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. Er deden 637 vastgoedondernemingen mee. Zij vertegenwoordigen met 56.000 gebouwen een waarde van $ 2,1 bln.

De meeste fondsmanagers en genoteerde vastgoedondernemingen doen mee als de organisatie hen benadert. De respons groeide sinds de introductie met 220 procent. Onder druk van beleggers, overheden en eindgebruikers is de vastgoedsector opener geworden over het duurzaamheidsbeleid, constateert Gresb. Beleggers hebben meer dan vroeger interesse in energiebesparende maatregelen en de duurzaamheid van hun beleggingen.

Bron: Gresb, Vastgoedmarkt | Foto: Eustaquio Santimano, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra