Alleen groene winkels voor grootste vastgoedbelegger

Alleen groene winkels voor grootste vastgoedbelegger

24-07-2012 11:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nederlands grootste vastgoedbelegger Syntrus Achmea gaat nieuwe winkeleenheden duurzaam verhuren. Zittende en nieuwe huurders ondertekenen een duurzaamheidsconvenant.

Met een portfolio van €14 mrd is Syntrus Achmea Real Estate & Finance de grootste belegger in vastgoed in Nederland. Met het convenant wat afgesloten wordt bij elk huurcontract erkennen Syntrus en de huurder het belang van duurzaamheid. Concreet betekent dit dat bij onderhoud en vervanging oplossingen worden gekozen die een duurzame verbetering opleveren.

“Syntrus Achmea zet zich actief in om de vastgoedsector te verduurzamen, we willen graag samen met onze huurders onze maatschappelijke betrokkenheid verder uitdragen,” zei René Vierkant, Director Winkelbeleggingen bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

 Een concrete stap vooruit naar duurzaam vastgoed dat jarenlang meegaat
“Dat we daar nu concrete afspraken over kunnen maken met elkaar en deze kunnen vastleggen betekent weer een concrete stap vooruit naar duurzaam vastgoed dat jarenlang meegaat, aantrekkelijk blijft en alternatief aanwendbaar is.”

Duolabel

Als onderdeel van haar duurzame ambities introduceerde Syntrus Achmea eerder al het Duolabel: een gedetailleerd advies voor huurder en verhuurder om energie te besparen. Het nieuwe duurzaamheidsconvenant geeft de adviezen van het Duolabel een formeel karakter.

De adviezen vanuit het Duolabel en de afspraken uit het convenant geven een compleet beeld van de duurzaamheidsstatus van een pand en moeten het streven van zowel Syntrus Achmea als huurder naar een meer duurzame maatschappij bevestigen.

Bron: Syntrus Achmea

Foto: Seier+Seier

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra