Hilton Worldwide steeds duurzamer

Hilton Worldwide steeds duurzamer

15-10-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hilton Worldwide heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn duurzame doelstellingen. Dat blijkt uit het duurzaamheidsverslag van de hotelketen.

Uit het verslag blijkt dat de afgelopen vijf jaar de afvalproductie met bijna 27 procent is afgenomen. Het energieverbruik is ruim 13 procent verminderd. Daarnaast zijn de CO2-uitstoot en het waterverbruik afgenomen met respectievelijk 20 en 13 procent.

Voor de uitvoering van de doelstellingen in de corporate responsibility strategie heeft Hilton het LightStay-systeem ontwikkeld. Het systeem is bedoeld voor het meten, analyseren en rapporteren van data over de verduurzaming binnen de onderneming. LightStay bleek een succesvolle aanpak. In 2010 bespaarde de hotelketen ruim $ 74 mln.

Daarnaast behaalde Hilton Worldwide de ISO 50001-certificering voor energiemanagementsysteem voor het gehele portfolio. De internationale certificering voorziet bedrijven in managementstrategieën om kosten te besparen, energieprestaties te verbeteren en energie-efficiëntie te verhogen.

Bron: sustainablebrands.com, TÜV Nederland | Foto: Nathan Rupert, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra