Biobased brug Terneuzen stap dichterbij

Biobased brug Terneuzen stap dichterbij

21-10-2014 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een brug van 100 procent biobased materialen is een stapje dichterbij gekomen. Het onderzoek naar de bouw is begonnen en deze week ontving het project een subsidie van € 300.000.

De basis voor de 30-meter lange brug voor voetgangers en fietsers bestaat uit opgeschuimd PLA (BioFoam) met daar overheen een constructie van vlas en hars. Het project kreeg deze week een subsidie van ruim  300.000 van de Stichting Innovatie Alliantie.

De biobased brug van onder meer projectleider Antea en initiatiefnemers Ro&Ad Architecten, de Avans Hogeschool en provincie en gemeente is een wereldwijde primeur.

Het bedrijfsleven en kennisinstellingen willen onder meer weten hoe lang biobased materialen meegaan onder dagelijks intensief gebruik in de buitenlucht. Het doel is om de opgedane kennis en ervaring  in te zetten voor de ontwikkeling van andere materialen.

Foto: Avans Hogeschool, Agro&Chemie | Foto: Agro&Chemie

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra