Duurzame inrichting kantoor ProRail

Duurzame inrichting kantoor ProRail

12-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De nieuwe Verkeersleidingpost Utrecht van ProRail krijgt een duurzame inrichting.

De inrichting van het kantoor in de Cartesiusdriehoek in Utrecht is een pilot binnen de Green Deal Circulair Inkopen. Dit project is erop gericht om producten, materialen en grondstoffen te hergebruiken of te recyclen en hiermee de levenscyclus optimaal te benutten. Het gaat bijvoorbeeld om vloerbedekking en meubilair.

De bouw van het pand is in oktober begonnen. De nieuwe locatie opent naar verwachting begin 2015. ProRail hoopt met de nieuwe manier van inkopen de markt voor circulaire producten aan te zwengelen. “Wat opvalt is dat er verschillende koplopers zijn, maar ook dat veel marktpartijen de stap naar de circulaire economie nog niet zetten", zegt Geerke Versteeg, projectleider facilitaire inrichting bij ProRail. Ook MVO Nederland ziet een grote rol weggelegd voor inkopers bij de stimulering van de circulaire economie.

Inmiddels zijn 28 publieke en private partijen aangesloten bij de Green Deal. Onder de deelnemers zijn onder meer Alliander, ASR, ING, RoyalHaskoningDHV en Waternet. Ook de gemeenten Amsterdam, Amersfoort, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben de Green Deal Circulair Inkopen vorig jaar ondertekend.

Bron: MVO Nederland, DuurzaamGebouwd, ProRail | Foto: K2 Space, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra