Panasonic opent duurzame, intelligente stad

Panasonic opent duurzame, intelligente stad

02-12-2014 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Panasonic heeft zijn Fujisawa Sustainable Smart Town geopend. Doel van het project is een duurzame, intelligente stad waar de leefstijl van de inwoners centraal staat.

Om mensen duurzaam te laten leven, moet je beginnen bij een nieuwe leefstijl. Vanuit dit standpunt ontwikkelde het Japanse technologiebedrijf Panasonic samen met partners uit de publieke en private sector de Fujisawa Sustainable Smart Town (Fujisawa SST). Bij de bouw van het project in een voorstad van Tokyo is eerst gekeken naar de leefwijze en verwachtingen van bewoners. Hieromheen zijn huizen en openbare ruimtes ontworpen. Als laatste kwam de infrastructuur aan bod.

 

Efficiënt

 

Zo profiteert ieder huis optimaal van licht en natuurlijke verkoeling van de wind, dankzij efficiënte plaatsing. Zonnepanelen op 600 woningen zorgen voor deels voor de stroom. Ook heeft Panasonic elektriciteitsopslagsystemen en elektriciteitsmanagementsystemen geïnstalleerd. Via een ‘portal’ kunnen bewoners zien hoeveel elektriciteit de stad in totaal verbruikt. Ook het individuele stroomverbruik van bijvoorbeeld de koelkast is zichtbaar.

Fujisawa’s Mobility Sharing Service maakt het mogelijk voor inwoners om fietsen en elektrische auto’s te delen. Om hier zo goed mogelijk gebruik van te maken, is een aparte wijk ingericht voor huishoudens zonder auto. De gebruikers wonen dicht bij elkaar en kunnen via de portal gemakkelijk voertuigen reserveren.

 

Informatie verzamelen

 

Een consortium onder leiding van Panasonic verzamelt informatie over de verdere ontwikkeling en behoeftes van de gemeenschap. Naar verwachting zal de stad de komende vier jaar nog uitgebreid worden.

Panasonic wil in de toekomst een nieuwe leefstijl introduceren, niet alleen via huishoudelijke apparaten, maar via de leefruimtes in huizen en steden. Deze manier van bijdragen zou goed passen binnen de bedrijfsvisie: “a better life, a better world”.

Bron: Panasonic, Business Wire | Foto: Fujisawa SS

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra