3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

06-12-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Delftse start-up Eternal Sun haalt 2 miljoen binnen

 

Het Delftse high-tech bedrijf Eternal Sun heeft een investering binnengehaald van € 2 mln. De bouwer van zonnesimulatoren wil het geld gebruiken om extra mensen aan te trekken en heeft de ambitie om uit te breiden naar Azië.

Het geld is afkomstig van de Belgische investeringsmaatschappij Vermec NV. “De investering is een mooie gelegenheid om de ambities van het bedrijf verder te verwezenlijken”, zegt mede-oprichter en CEO Chokri Mousaoui van Eternal Sun. “Uiteindelijk willen we in de hele zonnepanelenmarkt actief zijn.”

Meer weten? Lees verder.

 

2. Panasonic opent duurzame, intelligente stad

 

Panasonic heeft zijn Fujisawa Sustainable Smart Town geopend. Doel van het project is een duurzame, intelligente stad waar de leefstijl van de inwoners centraal staat.

Om mensen duurzaam te laten leven, moet je beginnen bij een nieuwe leefstijl. Vanuit dit standpunt ontwikkelde het Japanse technologiebedrijf Panasonic samen met partners uit de publieke en private sector de Fujisawa Sustainable Smart Town (Fujisawa SST).

Meer weten? Lees verder.

 

3. Recordzonnecel zet 46 procent zonlicht om

 

Met een sterke lens en accuraat gekozen halfgeleiders scherpen Franse en Duitse onderzoekers een eigen record aan. De stap naar zonnepanelen met 50 procent efficiëntie ligt in het verschiet.

De nieuwe zonnecel is van het zogeheten multi-junction type, dat uit meerdere lagen bestaat. De zonnecel werkt als een soort zeef voor het zonlicht. De lagen zetten samen zoveel mogelijk van het zonlicht om in bruikbare zonnestroom.

Meer weten? Lees Verder.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra