Samenwerking voor gebouwgeïntegreerde zonne-energie

Samenwerking voor gebouwgeïntegreerde zonne-energie

09-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het kennisplatform Building Integrated High Tech Systems krijgt de leiding over een internationaal samenwerkingsverband. Het project beslaat de hele keten van gebouwgeïntegreerde zonnepanelen.

Verschillende internationale spelers uit de zonne-energie- en bouwsector, lokale overheden en toeleveranciers gaan samen de markt voorbereiden op grootschalige toepassing van gebouwgeïntegreerde zonnepanelen. Hierbij ligt de focus op de ontwikkeling van standaarden, recyclingmogelijkheden en kwaliteitsindicatoren. Verder werkt het programma aan demonstratieprojecten en informatievoorziening.

Tijdens de laatste bijeenkomst van het IEA zonne-energieprogramma hebben de deelnemende partijen zich verbonden aan dit initiatief. Het Nederlandse Building Integrated High Tech Systems instituut zal vanuit Heerlen partners uit China, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Spanje en Australië aansturen. In Nederland krijgt het project ondersteuning van onder meer de Zuyd Hogeschool en TNO.

Bron: RVO | Foto: limelightpower, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra