Hoge BREEAM-score voor nieuwbouw HvA

Hoge BREEAM-score voor nieuwbouw HvA

09-12-2014 17:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam komt het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland.

Het ontwerp voor het schoolgebouw in Amsterdam-Oost is gehonoreerd met vier BREEAM-NL sterren, voor het onderwijs een record. Verder voldoet het ontwerp zo goed als mogelijk aan de richtlijn Frisse Scholen. Dit programma richt zich op een gezond binnenmilieu ter bevordering van leerprestaties.

Kenmerkend aan het ontwerp is het grote atrium, dat grenst aan een bestaand gebouw van de HvA. Het atrium laat veel daglicht binnen en benut op een slimme manier de beschikbare ruimte. In 2018 is het gebouw af. Dan verhuist het overgrote deel van de techniekopleidingen naar het nieuwe onderkomen. Onder meer RoyalHaskoningDHV, adviesbureau LBP Sight en een team van architecten werkten mee aan het ontwerp.

De wereldwijd gangbare BREEAM is een instrument om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te certificeren. In Nederland worden BREEAM-certificaten uitgegeven door het Dutch Green Building Council, DGBC.

Bron: Bouwformatie | Foto: Alex, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra