Van verouderd kantoor naar woontoren met energielabel A

Van verouderd kantoor naar woontoren met energielabel A

12-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een leegstaand, verouderd kantorencomplex in Den Haag ondergaat een transformatie tot een luxe woontoren met het energielabel A.

De ontmanteling van de Thorbecke-toren aan het De Savornin Lohmanplein in Den Haag is inmiddels begonnen. Het pand dateert uit 1968 en is een ontwerp van de architect Piet Zanstra. Na oplevering is de kenmerkende toren bij het Haagse winkelcentrum omgetoverd tot woontoren ‘Bellavista’. Het woongebouw voldoet aan de eisen voor een energielabel A.

Het verouderde kantoorgebouw van zestien verdiepingen wordt geheel gerenoveerd. Het pand krijgt een nieuwe gevel, dubbel glas, zonnepanelen en energiezuinige LED-verlichting. De vernieuwde woontoren biedt ruimte aan 116 luxe drie- en vierkamerappartementen voor de verhuur.

Volgens de Frederik Vermeesch van architectenbureau Rijnboutt blijft het oorspronkelijke idee van Zanstra gehandhaafd. De belangrijkste zichtbare aanpassing aan de buitenkant is de toevoeging van balkons. Volgens Vermeesch oogt het pand daardoor slanker.

De oplevering staat gepland voor 2016, in de loop van volgend jaar begint de inschrijving voor de appartementen.

Bron: Architectenweb,  | Foto: Wattman (Museum van mijn 20e eeuw), via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra