Kantoor Deloitte duurzaamste ter wereld

Kantoor Deloitte duurzaamste ter wereld

12-12-2014 12:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het nieuwe kantoor van accountancy- en adviesbureau Deloitte in Amsterdam is het duurzaamste ter wereld. 

Het gebouw, dat de naam 'The Edge' heeft meegekregen, ontving een BREEAM eindscore van 98.36 procent en is daarmee als Outstanding beoordeeld. Dit is wereldwijd de hoogste score ooit voor nieuwe gebouwen.

De hoge score is mede te danken aan het gebruik van een intelligent licht- en klimaatsysteem. Werknemers kunnen met het Philips Power-over-Ethernet LED-lichtsysteem via hun smartphone het licht en klimaat van individuele werkplekken regelen. Sensoren geven zowel de kantoorgebruikers als de beheerder inzicht in het gebruik van het gebouw. Dit helpt de efficiëntie te vergroten.

Energieneutraal

Het gebouw is energieneutraal. Een groot op het Noorden gelegen atrium betekent dat het daglicht de meeste werkplekken bereikt. De gehele zuidelijke zijde van het kantoor is voorzien van zonnepanelen. Een warmte-koudeopslaginstallatieen het hergebruik van regenwater dragen verder bij aan de duurzaamheid.

Ontwikkelaar OVG werkte nauw samen met Deloitte. G&S Bouw, een dochter van VolkerWessels, voerde het project uit.

Bron: VolkerWessels | Foto's: OVG, door Ronald Tilleman. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra